Mielimysteerit
elämän mysteerejä ratkomassa ja 
rakentamassa

Asennetta, arvoituksia ja arvaamattomuuksia
Tilaa peli:
MC Maryar 
Marja Repokangas
p. 050 370 4717
mrepokangas@gmail.com

Katso myös

Muuta peliäsi, 
muutat itseäsi!

Mielimysteerit tarjoaa virkistys- ja koulutuspäiville, pikkujouluihin, polttareihin, syys-, kevät- tai muihin juhliin valikoiman roolipelejä ja myös ohjattua pelinrakentamista.

Valitsetpa hahmohautomon,vapaamuotoroolipelin tai pöytämurhamysteerin, kyseessä on energisoiva, erilainen elämys!
   Etusivu      Pöytämurhamysteeri

Murhamysteerikutsut eli pöytämurhamysteerit

Katso pöytämysteerivaihtoehdot: 


Murhamysteerikutsut olivat suosittuja jo viktoriaanisena aikana 1800-luvun lopulla. Murhamysteerikutsujen osallistujat - tai osa heistä - ottavat kukin roolin, jossa pysyttelevät kutsujen ajan yrittäen ratkaista murha-arvoitusta vähän kerrassaan paljastuvien vihjeiden perusteella. 

Pöytämurhamysteereissä on roolit kahdeksalle (8) osallistujalle. Osallistujia voi olla mukana paljon enemmänkin: ne, joilla ei ole omaa roolihahmoa, voivat osallistua murhan ratkaisemiseen tekemällä muistiinpanoja ja halutessaan myös esittämällä kysymyksiä pelaajille.

Kaikilla roolihahmoilla on varjeltuja salaisuuksia ja motiivi murhaan. Kaikki työskentelevät rinnan ratkaistakseen murhan. Mielimysteerien seremoniamestari MC Maryar alias Marja Repokangas on mukana joka pelissä kertaamassa säännöt, lukemassa poliisiraportit, jakamassa vihjeet ja varmistamassa, että kaikki tulee päivänvaloon, minkä on tarkoituskin tulla.

Pöytämurhamysteeri sopii erityisen hyvin aterioinnin yhteyteen. Uusia vihjeitä voidaan paljastaa vaikka aina ruokalajien välissä. Myös napostelupöytä on hyvä vaihtoehto.

Asuksi käyvät osallistujien omat kulloisetkin vaatteet. Useimmat pöytämurhamysteerit näet sijoittuvat Suomeen ja nykyaikaan. Kuitenkin jokin pieni poikkeama omasta arkiminästä - hattu, peruukki, huivi, koru, meikki, vyö tms. - saattaa auttaa tunnelman luomisessa ja hahmoon eläytymisessä, vaikka pöytämurhamysteerissä ei mennä läheskään niin syvälle hahmon nahkoihin kuin pitemmissä vapaamuotomysteereissä.


Murhamysteerikutsujen tärkeimmät pelisäännöt:
  1. Osallistujien on pysyttävä rooleissaan, kunnes murha on selvitetty.
  2. Murhaaja saa valehdella.
  3. Muut paitsi murhaaja vastaavat toisten pelaajien kysymyksiin totuudenmukaisesti.
  4. Mysteerin aikana saa tehdä muistiinpanoja.
  5. Vihjeet paljastetaan pelinjohtajan ohjeistamassa järjestyksessä.
  6. Kukin saa esittää ratkaisuehdotuksensa suullisesti tai kirjallisesti kaikkien vihjeitten tultua päivänvaloon.
  7. Lopuksi pelinjohtaja kertoo, mikä ratkaisuehdoista on tällä kertaa oikea tai lähimpänä oikeaa.
Pelaatko niin kuin elät?
Ota selvää avoimissa mysteereissä.

<
Pitkin vuotta tilauspelejä tiimeille esim. virkistys- ja syntymäpäiville - viesteilkää aika- ja pelitoiveet ja varatkaa. 

mrepokangas@gmail.comCopyright Mielimysteerit/ Mielivalmennus Marja Repokangas 2009 -2011: sivuston kuvat, omat pelit sekä lisenssillä hankittujen pelien suomennokset, lisäykset ja lisähahmot
Yhteydenotot: Mielimysteerit Marja Repokangas, p. 050 370 4717 tai mrepokangas@gmail.com