Mielimysteerit
elämän mysteerejä ratkomassa ja 
rakentamassa

Asennetta, arvoituksia ja arvaamattomuuksia
Tilaa peli:
MC Maryar 
Marja Repokangas
p. 050 370 4717
mrepokangas@gmail.com

Katso myös

Muuta peliäsi, 
muutat itseäsi!

Mielimysteerit tarjoaa virkistys- ja koulutuspäiville, pikkujouluihin, polttareihin, syys-, kevät- tai muihin juhliin valikoiman roolipelejä ja myös ohjattua pelinrakentamista.

Valitsetpa hahmohautomon,vapaamuotoroolipelin tai pöytämurhamysteerin, kyseessä on energisoiva, erilainen elämys!
   Etusivu      Vapaamuotomysteeri

Vapaamuotomysteeri - murhamysteeri, jossa murhakin usein unohtuuVapaamuotomysteereissä jokaisella osallistujalla on rooli. Ne ovat pöytämurhamysteerejä laajempia ja monipuolisempia roolipelejä - eikä niissä edes murha-arvoitus ole välttämätön, vaan aiheita ja mahdollisuuksia on tarjolla joka lähtöön: rooleihin kuuluu ihmissuhdekiemuroita, urahaasteita, taloudellisia tavoitteita ja romanttisia unelmia. Hahmojen taustoista löytyy huolia, varhempia mokia ja väärinkäsityksiä yhtä lailla kuin salaisia haaveita ja täyttymättömiä tarpeita.

Osallistujat saavat ennen peliä rooliohjeistuksen, nimikyltin, joukon peliä vauhdittavia kortteja sekä joissakin tapauksissa pelirahaa. Rooliohjeistuksessa on tiedot hahmosta: kuka olet, mitä tiedät, mitä tavoitteita sinulla on. Ohjeistus kertoo tilanteen pelin alkaessa, ja pelin kuluessa kukin pelaaja huomaa, mitkä tavoitteista ovat saavutettavissa ja mistä joutuu luopumaan jonkin vielä tärkeämmän tavoitteen takia.

Rooliohjeistus ja muu materiaali on mukana pelissä, ja papereihin voi tarvittaessa tukeutua. Lisäksi pelinjohtaja MC Maryar on aina paikalla vastaamassa kinkkisiin kysymyksiin ja antamassa vinkkejä etenemisestä. Pelissä hahmot seurustelevat vapaasti toistensa kanssa kuten cocktailkutsuilla, enimmäkseen kahden kesken kaikki yhtä aikaa, joskus pienissä ryhmissä poristen. 

Vapaamuotoisen mysteeripelin yhteydessä toimii parhaiten napostelutyyppinen ateriointi, joka mahdollistaa liikuskelun tilassa ja luontevan ihmisen luota toisen luo siirtymisen. Miedot alkoholijuomat ruuan kanssa nautittuina ovat luonnollisesti ok; kuitenkin kohtuudessa pysyttäytyminen on edellytys leikkisän ilmapiirin sekä pelikunnon säilymiselle.

Pelipaikka voi olla mikä hyvänsä riittävän kokoinen tila, jossa väki mahtuu edes hieman siirtyilemään, jossa pelaajat eivät häiritse muita eivätkä tule häirityiksi ja jossa mielellään on jokin sivuhuone tai vastaava, jonne voi välillä mennä salaisuuksia vaihtamaan ja juonia punomaan. Kesäkaudella ulkona pelaaminen on varteen otettava vaihtoehto.

Jokaisella pelillä on etukäteen suunniteltu osallistujamäärä, joka jonkin verran joustaa. Pelin kasvattaminen muutamilla osallistujilla on helpompaa kuin supistaminen.

Asustaminen on vapaaehtoista. Muutamiin peleihin, kuten Havaijin mysteereihin, pelinjohtaja tuo muassaan pientä rekvisiittaa. Jonkinlainen poikkeama omasta arkiminästä - esim. huivi, koru, hattu, peruukki, harvemmin käyttämäsi paita tai erityinen meikki - auttaa pääsemään pelitunnelmaan ja eläytymään saamaasi hahmoon.


 
Kolme "kovaa" vaatimusta takaavat pelin sujumisen
  1. Huumorintaju.
  2. Kyky ja halu keskustella toisten osallistujien kanssa.
  3. Halu eläytyä saamaasi rooliin tuon illan ajaksi. Eläytymiseksi riittää se, että sisäistät joitakin rooliohjeistukseen kirjattuja hahmosi ominaisuuksia ja tavoitteita ja annat niiden ohjata kohtaamisiasi toisten kanssa.

Tarjolla olevat vapaamuotomysteerit (klikkaa nimeä, saat lisätietoja; minimiosallistujamäärä näkyy luettelossa, ylärajaa voidaan kasvattaa)Pelaatko niin kuin elät?
Ota selvää avoimissa mysteereissä.

<
Pitkin vuotta tilauspelejä tiimeille esim. virkistys- ja syntymäpäiville - viesteilkää aika- ja pelitoiveet ja varatkaa. 

mrepokangas@gmail.comCopyright Mielimysteerit/ Mielivalmennus Marja Repokangas 2009 -2011: sivuston kuvat, omat pelit sekä lisenssillä hankittujen pelien suomennokset, lisäykset ja lisähahmot
Yhteydenotot: Mielimysteerit Marja Repokangas, p. 050 370 4717 tai mrepokangas@gmail.com