Peli sujuu parhaiten, kun kaikilla on halu seurustella toistensa kanssa.

Mysteerin valinta

Osallistujamäärä?

Murhamysteerin valinta kannattaa kohdistaa Hippimysteereihin.mikäli ei ole tarkkaa tietoa osallistujien määrästä. Peli on hyvin joustava. Kuvassa joukko hippejä on hirsiseinäisessä valoisassa mökissä pelaamassa. Useimmat istuvat ja kuuntelevat yhtä kukkaistyttöä, joka selittää seisaallaan muille jotain.
Olen käsikirjoittanut Hippimysteerit kooltaan joustavaksi, 10-40 henkilön peliksi. Kuvassa ollaan ihanassa Humikkalan hippikommuunissa v. 2009

Suomeen vai ulkomaille?

Mysteerin valinta vaikuttaa myös hahmojen kansallisuuksiin. Egyptin mysteereissä, joista oheinen kuva on, on useita eri kansallisuuksia edustavia hahmoja. Kuvassa kaksi ajan henkeen pukeutunutta miestä, britti ja egyptiläinen istuvat vierekkäin sohvalla. Molemmat hymyilevät ja brittiprofessorin roolihahmo lukee rooliohjeistustaan.
Eri kansallisuuksia edustavat kulttuurivaikuttajat kohtaavat Egyptin mysteereissä.

Pelipaikkanne?

Kun murhamysteerin valinta on osunut Villin lännen mysteeriin, tavataan Gilan kaupungissa mm. kuvassa söpöilevä saluunanemäntä Madame Angela.
Villin lännen mysteereissä tavataan mm. hurmaava saluunanemäntä Madame Angela.

Muita erityisiä toiveita

Hollywoodin mysteerit mahdollistaa pukeutumisen tämänhetken tai viime vuosikymmenten tyyliin eli mikäli murhamysteeriksi tulee valittua Hollywood, hieman arkilookia tyylikkäämpi nykypäivän asu on oiva valinta. Nän myös kuvassa, jossa miehellä on puku ja violetti solmio ja naishahmolla juhlavasta kankaasta oleva mekko ja saapikkaat.
Hollywoodin mysteerit ajoittuu nykyhetkeen tai viime vuosikymmenille. Kuvassa ollaan Maskun Hollywoodissa v. 2009

Murhamysteerin valinta voi kohdistus Konnun koulumysteeriin, kun haetaan Suomeen ja nykyaikaan sijoittuvaa, helposti samaistuttavaa peliä. Kuvassa on kolme Konnun koulunmysteerien roolihahmoa, Ilkka-rehtori sekä Juti ja Tumppi, entiset luokkatoverit pelipaikan keittiössä pöydän ympärillä.
Kaksi luokkatoverusta sekä heidän entinen luokanvalvojansa Konnun koulumysteereissä 21.10.2012

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *