Sirkusmysteerit on edennyt vaiheeseen jossa sopimuksia solmitaan ja syntyy suunnitelmia sirkuksen kohtalosta ja tulevasta toiminnasta. Kuvassa tulennielijä ja klovni istuvat vierekkäin sohvalla ja lyövät kättä päälle.

Sirkusmysteerit

Sirkusmysteerit-murhamysteerin taustatarina

Sirkusmysteerit-roolipeli on tässä kuvassa meneillään sangen tiivistunnelmaisena. Kaksia häitä valmistellaan, ja useat hahmot ovat paikkautuneet tiiviisti melko pieneen huoneeseen. Siellä on esiintyjiä, apulaisjohtaja ja ennustaja, jonka profiili näkyy myös seinällä sopivasti olevasta peilistä.
Sirkusmysteerit-roolipeli on tiivistunnelmaisessa vaiheessa: viimeisiä arvoituksia ratkotaan kiihkeästi ja samalla valmistellaan peräti kaksia häitä.
Sirkusmysteerit-murhamysteereissä on erittäin usein vietetty häitä. Yhdet kaikkein hauskimmista olivat heti ensipelissä vuonna 2009, ja niistä on tämä kuva, jossa vihkimistä suorittavan tirehtöörin sekä morsiamen pokka on täydellisesti pettänyt. Tirehtööri hihittää punaisena ja morsian on taipunut naurusta kaksin kerroin. Sulhanenkin virnuilee leveästi. Tirehtöörillä ja sulhasella on vaaleansinisestä lakanasta tehdyt viitat harteillaan.
Joskus pokka pettää tirehtööriltäkin – varsinkin yllätyshäissä, jollaiset koettiin mm. ensipelissä kesällä 2009

Sirkusmysteerien lähtötilanne

Sirkusmysteerit kokoaa yhteen mitä erikoisempia hahmoja, jotka ovat olleet yhteisellä kiertueella. Kuvassa maailman vahvin mies - joka on hakenut uskottavuutta hahmoonsa pukemalla paitansa alle muhkeat maalivahdin pehmusteet - on kuuntelemassa Sokean Näkijän eli ennustajan julistusta hänen tulevasta kohtalostaan. Taustalla nuori klovnihahmo katselee näiden kahden kohtaamista kädet lanteilla hieman tuohtuneen näköisenä.
Mitä Näkijä ennustaa Maailman Vahvimmalle? Sirkusmysteerit 28.3.2010
Sirkusmysteerit-roolipelissä leijonankesyttäjä ja sokea näkijä ovat löytäneet yhteisen sävelen ja poseeraavat iloisina leikkileijonan kanssa. Molemmilla on pitkätukkaiset peruukit ja päähineet, sokealla näkijällä myös tummat lasit.
Eläintenkesyttäjä ja ennustaja löysivät yhteisen sävelen Sirkusmysteereissä

Sirkusmysteerit kätkee sisälleen paljon salaisuuksia

Sirkusmysteerit-roolipelistä kuva, jossa kolme mieshahmoa keskustelee vakavasti. kaksi laitimmaista ovat puolittain selin, keskimmäinen on tirehtööri, hänellä on frakki ja lierihattu kainalossaan. Kaikilla on sattumalta asuissaan jotain tummaa ja jotain punaista.
Tirehtööri ja kaksi muuta sirkuslaista keskustelevat sirkuksen taloudellisista näkymistä.
Sirkusmysteerit-roolipelissä on sekä vakavia että hupaisia hetkiä. Kuvassa keskelle kolmen sirkuksen tulevaisuude
Tulennielijä on tupsahtanut keskelle vakavaa tulevaisuuskeskustelua Sirkusmysteereissä.

Sirkusmysteerit vilisee persoonallisia roolihahmoja

Sirkus Kiiversenin Skandinavian-kiertueen osallistujat

 • Tristan Iversen, Ejnar Iversen, Nanna Hansen ja Silke Sonne
 • Olivia Sonne ja Isabella Riis
 • Kasper Kaas

 • Iiro Kiiveri
 • Oskari V.I.Kovero ja avustajansa Gosia Sikorski
 • Iisakki Ilkamo, Rene Häkkinen ja Urmas Suurhaasko

 • Elva Nielsdottir
 • Klovniduo Elis Gunnarsson ja Emil Annasson

 • Nuorallakävelijä Askell Larsen
 • Miekannielijä Odd Haugen

 • Rollerfors duo eli sisarukset Aron ja Nora Fors, jotka tekevät käsittämättömän huikeita temppuja rullaluistimilla pienellä alustalla.

 • Lippukassan hoitaja Liisa Lipasti-Rove
 • Näyttämöavustaja Keijo Reunanen
 • Karkkikauppias Kiisu Kallunki
 • Eläintenhoitaja Ellinoora Aro-Närhi
 • Tarpeistonhoitaja Taisto Närhi

 • Eläinlääkäri Ulpu Kurki-Peltola
 • Hevostilallinen ja -kouluttaja Heimo Kurki-Peltola
 • Toimittaja Jessi Lepistö
 • Poliisi Tarmo Palomäki
 • Poliisi Saana Sirviö
 • Tekninen tutkija Terhikki Setälä
 • Sirkukseen töihin pyrkivä Adalmina Wallenius, taitovoimistelija

Peliin valmistautuminen

Sirkusmysteerit oli ensipeluutuksessa kesällä 2009, sieltä oheinen kuva, jossa tirehtööri lohduttaa yhtä esiintyjistä silittämällä tämän selkää. Toinen sirkuslainen istuu vieressä.
Sirkuslaiset huolehtivat toisistaan – ainakin välillä. Sirkusmysteerien ensipeli Turussa kesällä 2009
Sirkusmysteerit-murhamysteerissä on monesti myös romantiikkaa. Tässäkin kuvassa vietetään kahden hahmon häitä. muut hahmot istuvat taustalla häävieraina. Etualalla on morsiuspari. Miespuolisella on musta puku ja vaaleansininen viitta harteillaan. Naispuolisella on punainen kotelomekko ja hiuksillaan valkoinen huivi kiedottuna huntumaisesti.
Sirkusmysteerit-murhamysteerin ensipeluutus on juuri päättynyt tämän kuvan ottohetkellä. Suurin osa roolihahmoista poseeraa yhteiskuvassa hymyilevinä ja silmin nähden iloisina. MC Marja on kuvassa keskellä sinivalkoisissaan, tirehtööri knallissaan ja viitassaan vasemmalla. Notkeusihmenainen on muiden edessä sulokkaassa asennossa violetissa paidassaan ja pitkässä kaulakorussaan.

Kolme Sirkuksen esiintyjää katselee toisiaan vaikeasti tulkittavat - kenties mietteliäät, kenties epäilevät - ilmeet kasvoillaan. Oikeanpuoleisella on jokin sauva kädessään, keskimmäisellä turkoosinsininen huivi harteillaan.
Sirkusmysteerit-roolipelin kaksi hahmoa, nuorehko nainen ja kuusikymppinen mies ilmehtivät naureskellen vierekkäin. Molemmat ovat pukeutuneet mustaan, naisella on myös musta peruukki. Mies muljauttelee silmiään.
Sirkusmysteerit-murhamysteerissä vietetään taas häitä. Jonglööri ja tulennielijä seisovat vierekkäin leveästi hymyilevinä vihkitoimitusta suorittavan frakkipukuisen tirehtöörin edessä. Taustalla kaksi muuta hahmoa hymyilee ja tapauuttaa ihastuksissaan. Toinen heistä istuu sohvalla ja toinen seisoo.

Yhteystiedot

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *